Verslag van de Subtop wedstrijd in de hoefslag

Kelly Zuidervaart was de beste in de Grand Prix op de subtop wedstrijd in Wormerveer gisteren. Ze rijdt geen ‘standaard’ dressuurpaard, maar een stoere tuiger. En daar is ze trots op!

‘Zo trots op mijn tuiger, dat ik elke keer tranen in m’n ogen krijg’

Afgelopen zondag 18 februari werd er in Wormerveer een subtop wedstrijd verreden. De punten werden dit weekend echter niet cadeau gegeven.

ZZ-Zwaar: Lage punten en uitschieters

Het ZZ-Zwaar bestond uit twee groepen; van de ochtendgroep reed in proef 35 Janet Castricum met haar Easy Khan (v. Zjengis Khan) naar de winst. Dit deed zij met een percentage van 60,57%. In deze proef was de tweede plek voor Dewi Klomp met Delinosa (v. VDL Wittinger) met 60,21%. Ook in proef 36 werden deze combinaties eerste en tweede. Janet Castricum behaalde 61,43%; Dewi Klomp 60,07%.

In de middag groep was Danique Schnellenberg de enige die in proef 35 boven de 60% scoorde. Zij stuurde de Jazz-[nakomeling Everton naar 64,79%. De tweede plek was voor Cindy Spaargaren-Bootsma met Bowi E (v. Krack C). Het witte lint was voor Nikki Spaan met Bulinke’s Nieuwmoed (v. Travolta’s Nieuwmoed)

Ook in proef 36 was het Danique Schnellenberg die eerste werd, deze keer met een mooi percentage van 66,93%. Met 62,71% was de tweede plek voor Ilse Ligthart met Hero (v. Farrington). Cindy Spaargaren-Bootsma werd derde met 62,07%.

Jeugd scoort het hoogst

De jeugd zorgde voor mooie uitslagen en was ook de best scorende rubriek. In een gecombineerde rubriek Junioren/Young Riders was het Myrthe Wedda die met Diamond Geezer (v. Diamond Hit) de beste scoren bij elkaar reed, met 66,84%. Merel Verkade en Benetton (v. Citango) werden hier tweede met 66,36%.

PSG: Winst voor Keoma Zondag

De Prix St. George werd gewonnen door Keoma Zondag. Met Beau Geste SKL (v. Osmium) behaalde hij 64,93%. Tweede werd Danielle Keur met Dettori (v. Wynton), met een percentage van 62,72%. Met 60,51% was de derde plek voor Amanda Rijkeboer met Balou (v. Sandreo).

In de Inter I was Sandrine van Rees degene die het oranje lint mocht ophalen. Met Elvis (v. Rousseau) reed zij naar 60,59%. Gita Hoogers en Brooklyn (v. Moneymaker) mochten met 60,07%, het rode lint mee naar huis nemen.

Ook in het Inter II was er maar één combinatie die de 60%-grens wist te passeren. Sanne Winters reed met Ulixes (v. Welcome) naar 61,76%. Daarmee is zij nu startgerechtigd in de Grand Prix. Tweede in deze rubriek was Steve van er Woude met Faril.

GP: Kelly Zuidervaart naar mooie winst

Ook de Grand Prix combinaties wisten mooie percentages bij elkaar te rijden. Kelly Zuidervaart stuurde haar stoere tuiger Cadans M (v. Torino) naar het oranje lint met 65%. ‘De dag zelf ging eigenlijk al lekker ontspannen, ik kon er vanaf het begin al fijn aan rijden. Ik had in het begin wat moeite met de proef maar dat gaat nu steeds makkelijker. Ik was zeer tevreden maar ik weet dat er nog meer in zit.’

Kelly traint bij Linda Wijnker: ‘Cadans en ik hebben eigenlijk altijd een rustige voorbereiding naar wedstrijden toe, we rijden vooral los en pakken daarna wat oefeningen mee. Ik ben zo trots op hem dat ik iedere keer tranen in mijn ogen krijg. We gaan nu verder trainen om de puntjes op de i te zetten.’

Wijnanda van Brenk en Urbanes (v. Gribaldi) werd tweede met 63,86% en Laurien van der Meer werd met Het Podium Wesley (v. Kennedy) derde met 62,45%.

Tekst: Dominique Marijnissen

Foto: DigiShots