Sport verbroederd en dat is een goede ontwikkeling voor onze vereniging

Van de  voorzitter,

Dit weekend werd er bij onze vereniging gemend, een indoor marathon wedstrijd  wel  te verstaan. De finale van de NH cup werd dit jaar bij onze vereniging verreden. Het was echt apart, want na een aantal jaar afwezigheid van een marathonwedstrijd, kwam het organiseren van een grande finale wel even als een verrassing. Onze men-commissie heeft de boodschap goed begrepen en met dank aan Ton en Martijn Beijer, en natuurlijk onze Roos Hoffman-Heijne hebben we vandaag allemaal kunnen genieten van een prachtige wedstrijddag met veel sportieve prestaties en een organisatie die klonk als een klok. Veel sponsoren benaderd en een goed team  maakten deze dag tot een geslaagd geheel.

Maar het zijn niet alleen de menners die een mooie wedstrijddag kunnen organiseren. Want er zijn bij ons binnen de vereniging ook een paar dames actief die de subtop wedstrijden met succes hebben opgepakt. Nadat het er even op leek dat we deze wedstrijden kwijt zouden raken hebben
Linda v/d Veen en Lindy Krijgsman de draad weer opgepakt en ondertussen al een paar zeer succesvolle wedstrijddagen georganiseerd. Er staat nu zelfs een outdoor subtop “in de stijgers”.
Natuurlijk kunnen de genoemde personen niet zonder de hulp van een groot aantal vrijwilligers die aan alle kanten hand en spandiensten verrichten en hun hulp spontaan ter beschikking stellen. Dat geld zowel voor de dressuur- als voor de menwedstrijden.
We zijn als bestuur blij dat er binnen de club weer zoveel mensen te vinden zijn die hun steentje willen bijdragen. Organisatie en uitvoering van zulke wedstrijden vergen veel tijd en enthousiasme, hetgeen er gelukkig weer lijkt te komen. Als je het al voor elkaar hebt gekregen dat RTV N-H opnames komt maken en de journalisten van de krant er ook op afkomen, heb je als organisatie echt je best gedaan.
Leuk om te zien, is dat er tijdens zo’n menevenement als de indoor marathon ook veel van onze “paarden en ponyleden”  actief zijn als hulp of gewoon hun interesse tonen door te komen kijken.
Sport verbroederd en dat is een goede ontwikkeling voor onze vereniging. En nu er ook weer een aantal mensen bezig zijn, om te kijken of we de springwedstrijden  weer nieuw leven in kunnen blazen, begint het er op te lijken dat we als vereniging weer ons best gaan doen om terug op de kaart te komen.  Een heel positieve ontwikkeling hetgeen wij als bestuur natuurlijk een warm hart toedragen en waar wij ons best voor zullen doen om alle steun te geven die hiervoor nodig is.
Met elkaar, en met overleg,  komen we verder en als we dat samen in de praktijk gaan brengen  kunnen we  de toekomst heel positief en  verwachtingsvol tegemoet zien.