Evenementenkalender

Evenement details:

 • wo
  08
  mei
  2019
  ma
  13
  mei
  2019

  Wilde Westen naar Wormerveer

  Zaanse Ruiters, Noordsterweg 16, 1521 JS Wormerveer

  Grote hal bezet van 8 t/m 13 mei

  Wilde Westen naar Wormerveer

  Het Noordsterpark in Wormerveer wordt de locatie voor het wild-west-evenement. Gemeente Zaanstad ging al eerder akkoord met de plannen en onlangs zegde ook de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Zaanse Ruiters haar medewerking toe. Zij stelt haar accommodatie, die naast het Noordsterpak ligt, ter beschikking.

  De kantine zal open gaan voor bezoekers van het evenement en in de week waarin het evenement valt, wordt in de rijhal een aantal keren de musical "Oklahoma!" opgevoerd door O&M Zaanstad Muziektheater. Hiervoor houdt deze organisatie op 11 september aanstaande een informatie- en proefrepetitie waarvoor belangstellenden zich aan kunnen melden.
  TIPIKAMP Organisator Rico Jonk: "Het evenement vindt plaats op zaterdag 11 mei 2019. Tijdens die dag wordt werkelijk alles gedaan om de bezoekers het gevoel te geven dat ze in het wilde westen zijn. Het Noordsterpark en de locatie van de Zaanse Ruiters wordt omgetoverd in westernstijl en er zijn vele thema activiteiten voor jong en oud. Te denken valt aan een tipikamp, ponyrijden, hoefijzerwerpen, vlotten bouwen, kajak varen, een demonstratie paarden beslaan, mennen of dressuur, rijden op een mechanische bull etc. Verder zullen er genoeg gelegenheden zijn waar men kan eten en drinken, ook in stijl uiteraard."
  INBRENG De stichting Wild West Wormerveer wil met dit evenement niet alleen vertier bieden aan jong en oud, maar ook een podium bieden aan personen en organisaties om zichzelf aan een breed publiek te presenteren. "De enige voorwaarde die wij stellen is dat hun inbreng aansluit op het thema Wild West. En daarin denk ik graag met de mensen mee" aldus Rico Jonk. Het duurt nog even voordat het zo ver is, maar hij weet één ding al heel zeker: "Hier wordt lang over nagepraat". Het is duidelijk: het startschot is gegeven!
  Wie met zijn of haar organisatie of bedrijf deel wil uitmaken van het wild-west-evenement op 11 mei 2019 kan zich aanmelden via de website van Wild West Wormerveer: www.wildwestwormerveer.com. Mail voor meer informatie naar wildwestwormerveer@outlook.com. Aanmeldingen voor de informatie- en proefrepetitie van de musical 'Oklahoma!' op 11 september 2018 gaan via de website van O&M Zaanstad Muziektheater: www.omzaanstad.nl.
  De samenwerking werd beklonken door Maaike Sieckmeijer (secretaris De Zaanse Ruiters), Monique Briefjes (gemeente Zaanstad, wijkmanager Wormerveer), Rico Jonk (voorzitter Wild West Wormerveer en O&M Zaanstad Muziektheater), Theo Beers (voorzitter De Zaanse Ruiters), Mart de Groot (penningmeester O&M Zaanstad Muziektheater) en Jan Neeft (penningmeester De Zaanse Ruiters).